info@algarvetips.nl

Onze top 5 plaatsen voor je vakantie in de Algarve.

Heb jij plannen om op vakantie te gaan naar de Algarve bedenk dan goed naar welke plaats je wilt. Wil je op een plek verblijven of wil je rondreizen en zo meer zien? Wij delen graag 5 plaatsen met jullie die in onze top 5 staan!

2.Ga op vakantie naar Lagos in de Algarve

Stranden Lagos

Lagos

Lagos is een stad in de Algarve in het zuiden van Portugal. Het staat bekend om zijn ommuurde oude stad, kliffen en Atlantische stranden. Steile houten treden leiden naar de zanderige baai van Praia do Camilo. De nabijgelegen kliffen van Ponta de Piedade bieden een prachtig uitzicht op de landtong en een vuurtoren. Wij zelf vinden dit het paradijs wat betreft bijzondere stranden. In Lagos valt zoveel te ontdekken. Alles over Lagos zoals bezienswaardigheden, restaurants, stranden en leuke activiteiten vind je op deze Lagos pagina.

 2.Ga op vakantie naar Sagres in de Algarve

sagres bezienswaardigheden

Sagres

Sagres ligt in het uiterste westelijke puntje van de Algarve en is als geen andere bestemming. Reis je naar Sagres in de Algarve, dan ben je bijna aan het einde van de wereld. Sagres is een van de mooiste surfspots van de Algarve. Watersportliefhebbers moeten zeker tussen Sagres en Cabo Sao Vicente de stranden bekijken. Alles over Sagres zoals bezienswaardigheden, restaurantjes, stranden en leuke activiteiten vind je op deze Sagres pagina.

3.Ga op vakantie naar Tavira in de Algarve

Tavira

Tavira

Tavira is een kleine stad aan de kust van de Algarve in Portugal. Het strekt zich uit over de rivier Gilão, die de zee bereikt via de inhammen en lagunes van het natuurpark Ria Formosa. Het eiland bij Tavira heeft een lang zandstrand en zoutpannen die flamingo’s, lepelaars en andere waadvogels aantrekken. In het centrum biedt het middeleeuwse kasteel van Tavira uitzicht op de stad. Tavira ligt in de Oost-Algarve, een kilometer of dertig van de luchthaven Faro en net zo ver van de Spaanse grens. Alles over Tavira zoals bezienswaardigheden, restaurants, stranden en leuke activiteiten vind je op deze Tavira pagina.

4.Ga op vakantie naar Aljezur in de Algarve

aljezur stranden

Aljezur

Aljezur is het grootste dorp aan de Westkust van de Algarve en staat bekend om prachtige grote zandstranden. Alles over Aljezur zoals bezienswaardigheden, restaurants, stranden en leuke activiteiten vind je op deze Aljezur pagina.

 5.Ga op vakantie tussen Lagos en Sagres

Stranden Portugal

Vila do Bispo

Wij kunnen nog heel veel plaatsen opnoemen maar eigenlijk staat de gemeente Vila do Bispo wel bovenaan ons lijstje. Overnacht bijvoorbeeld bij Cassinhas da Figueira in de Algarve dit fantastische vakantiehuisjes vlakbij de kust van de West-Algarve. Huur een auto en ga vanuit hier strandhoppen en onze tips doen!

Wil jij een fantastische vakantie in de Algarve beleven bekijk dan onze website!

De meest toeristische regio van Portugal is de Algarve

Kleine baaitjes, kliffen, rotsen, een verrassende natuur ontdek het met Algarve tips. De Algarve is volledig ingesteld op toeristen zal je denken, maar dit is niet overal zo. Je kan ook hele rustige plekjes vinden zoals (bijna) geheime stranden, kleine echte Portugese restaurantjes, typische Portugese markten en nog veel meer. Wij delen deze tips graag met jou! Deel jij het met jouw familie of vrienden?

Vliegen doe je natuurlijk met Transavia

Instagram