info@algarvetips.nl

Lissabon

Lissabon

Lissabon ligt toch niet in de Algarve?

Dat klopt!

Maar als je in de Algarve bent en wat tijd hebt, is een uitstapje naar Lissabon zeker de moeite waard. Je kunt genieten van de mooie landschappen terwijl je naar de hoofdstad reist. Lissabon staat bekend om zijn kleurrijke straten, historische gebouwen en heerlijk eten.

Eenmaal in Lissabon aangekomen, kun je de beroemde tram 28 nemen die door smalle straatjes slingert en je meeneemt naar enkele van de meest iconische plekken van de stad. Bezoek de historische wijk Alfama, waar je kronkelende steegjes en traditionele Fado-muziek kunt ontdekken.

Als je van geschiedenis houdt, zijn er ook indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Toren van Belém en het Jerónimos-klooster om te verkennen. Vergeet niet te genieten van de heerlijke pastel de nata, een traditioneel Portugees gebakje. Je kan ze ook zelf bakken tijdens een workshop.

Na één dag of meerdere dagen vol ontdekkingen in Lissabon kun je dan weer terugkeren naar de Algarve, wetende dat je een geweldige tijd hebt gehad in zowel de zonnige Algarve als de levendige stad Lissabon.