info@algarvetips.nl

Evenementen in de Algarve

20th Lagos Flamenco Festival

15 September To 17 September 2022

Portugal’s oldest Flamenco Festival is back and this year will be celebrating its 20th anniversary. Magical guitars with an identity of their own, dancing of beauty and passion, but above all voices charged with emotion and celebration. These are the ingredients for this event.

15/09 > Estampa Flamenca

16/09 > Alma Flamenca

17/09 > David Pérez y Su Cuadro Flamencoe www.cm-lagos.pt 

Rota dp Petisco Algarve start 14 september tot 16 oktober

food Algarve

Deze hele periode kun je op restuarant tour door de Algarve en kleine gerechtjes proeven voor €3, €4 euro inclusief een bier of wijn. Het Paspoort (boekje waar alle deelnemende restuarants in staan is te koop voor (€1,5) bij alle deelnemende vestigingen en bij officiële verkooppunten.

Naast snacks krijg je met het Paspoort unieke voordelen! En draag bij aan een betere wereld!
De waarde van het Rota-paspoort keert volledig terug naar het ondersteunen van maatschappelijke projecten. De plaatsen die meedoen zijn:

Aljezur, Albuferia, Vila do Bispo, Lagos, Tavira, Monchique, Portimao, Lagoa, Silves, Loule, 

Aljezur’s Sweet Potato Festival

25 November To 27 November 2022

One of Southern Portugal’s biggest food festivals taking place in Autumn starts of the 25th November, in Aljezur. An event to stimulate the senses.

Sandcity

10 maart tot 30 december 2022

Het Sandcity draait elk jaar om een ander thema en neemt ongeveer een gebied in van 6 hectare. De zandsculpturen worden gemaakt door kunstenaars van verschillende nationaliteiten, die daarvoor circa 50.000 ton aan zand gebruiken.

Het Sandcity heeft ook een ludiek en pedagogisch facet in zich; er is namelijk een gebied gereserveerd voor iedereen die zijn creativiteit kwijt wil en zelf een zandsculptuur wenst te maken.

Sandcity

Vogelfestival Sagres

1 tot 5 oktober

In oktober ontvangt Sagres het Vogelobservatiefestival, het grootste birdwatching-evenement van Portugal. Sagres, een plaats met een enorme landschappelijke rijkdom en diversiteit, is op dat moment van het jaar het belangrijkste passagepunt in Portugal voor trekvogels die warme Afrikaanse oorden opzoeken.

Het festivalprogramma is erg divers en omvat activiteiten waaraan je in je eentje, met vrienden of met het gezin kan deelnemen. Je hebt de keuze tussen veldexcursies, boottochten, thematische minicursussen, lezingen, ateliers in verband met milieu-educatie, ring- en observatiesessies, paarden- en ezeltochten, historische geleide bezoeken en dolfijnobservaties. Sommige van deze activiteiten zijn gratis. Bij andere is er een korting voorzien voor de deelnemers van het festival, die ook van speciale prijzen kunnen genieten in de overnachtingsmogelijkheden, restaurants en winkels die met het evenement samenwerken.

Bird festival Sagres

 

 

 

Superbike wereldkampioenschap – 7 tot 9 oktober

Het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão is opnieuw gastheer van de razendsnelle Superbike World Championship. Het kampioenschap wordt erkend om zijn extreme competitiviteit en voor het gebruik van motorfietsen gebouwd van commerciële modellen (geen prototypes). In de Algarve vindt één van de etappes van het wereldkampioenschap van deze modaliteit plaats.

Vilamoura Champions Tour 2022 – 7 oktober tot 14 november

Zeilweek Algarve

Het hippisch centrum van Vilamoura is eerder dit jaar het podium van de Vilamoura Atlantic Tour 2022, van 7 oktober tot 14 november wordt hier de Vilamoura Champions Tour gehouden. Voor liefhebbers van de paardensport is dit een uniek evenement om bij te wonen.

Nautische evenementen

Op de lijst van bevestigde grote internationale evenementen staat onder meer het Europees Kampioenschap Raceboard, dat van 18 tot 23 februari in Vilamoura plaatsvindt. Ook vindt het 48e Internationale Carnaval Zeil Toernooi plaats van 26 tot 28 februari, het grootste lichte zeilevenement dat in Portugal wordt gehouden. Andere nautische evenementen zijn de GC32 Lagos Cup, met de snelle catamarans die van 22 tot 26 juni door Lagos varen en het GC32 Wereldkampioenschap, eveneens in Lagos (van 13 tot 17 juli).

Vela Vilamoura – Credits: Algarve Tourism Bureau