Evenementen in de Algarve

Evenementen in de Algarve

45e Internationale amandelbloesemcross – 27 februari

De indrukwekkende bloeiende amandelbomen die rond deze tijd de regio roze en wit kleuren, zijn nog een reden om de Algarve juist nu te bezoeken. Tijdens de Internationale cross van amandelbloemen, de ‘Internacional das Amendoeiras em flor’, wordt het romantische aanblik van het landschap gecombineerd met een van de meest iconische atletiekevenementen van het land. Het wordt georganiseerd door de Atletiekvereniging van de Algarve, is een van de oudste in Portugal in de cross-country specialiteit en vindt plaats op het circuit van Açoteias (Albufeira), dit jaar geïntegreerd in het World Athletics Cross Country Gold Level circuit, het enige evenement van deze specialiteit in Portugal.

9e Algarve Bike Challenge – 4 tot 6 maart

Algarve bike week

Drie dagen mountainbiken in drie verschillende etappes die beginnen en eindigen in de stad Tavira. Dat is de essentie van de Algarve Bike Challenge, die dit jaar voor de 9e keer wordt georganiseerd. De wedstrijd vindt bijna geheel in de Algarve Barrocal plaats, waarbij deelnemers zich verplaatsen door heuvels en valleien en enkele beklimmingen doorstaan die beslissend zijn voor het eindklassement.

Algarve Bike Challenge – Credits: Algarve Tourism Bureau

MOTO Grand Prix in Portimão – 22 tot 24 april 

Motor GP Algarve

AIA Portimão is een internationaal geliefd circuit met maar liefst 15 bochten. Motorfans verheugen zich nu al op de komende Grand Prix in Portimão. Één van de grootste publiekstrekkers is de Portugese Miguel Oliveira. Hij debuteerde tien jaar geleden in de Moto3 en haalde in 2013 al zijn eerste poleposition tijdens de TT van Assen. Twee jaar later behaalde hij zijn eerste overwinning in de Grand Prix van Italië en was hiermee de eerste Portugees ooit die een Grand Prix won. Niet zo gek dus dat deze 26-jarige nationale held heel wat fans zal treffen op de tribunes.

 9e wandelfestival van Ameixial – 23 tot 25 april

wandelen Algarve

Dit festival biedt tientallen wandelingen en activiteiten om de fauna en flora in de parochie van Ameixial, in de gemeente Loulé, te observeren en te verklaren. In drie dagen komen de wandelaars in contact met de natuurlijke rijkdom van de Serra do Caldeirão en met de plaatselijke gebruiken. Ook kunnen zij deelnemen aan praktische acties voor natuurbehoud. Het wandelfestival van Ameixial heeft inmiddels nationale bekendheid verkregen en wordt beschouwd als een festival voor het hele gezin.

Wandelfestival van Ameixial – Credits: Algarve Tourism Bureau

Superbike wereldkampioenschap – 7 tot 9 oktober

Het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão is opnieuw gastheer van de razendsnelle Superbike World Championship. Het kampioenschap wordt erkend om zijn extreme competitiviteit en voor het gebruik van motorfietsen gebouwd van commerciële modellen (geen prototypes). In de Algarve vindt één van de etappes van het wereldkampioenschap van deze modaliteit plaats.

Vilamoura Champions Tour 2022 – 7 oktober tot 14 november

Zeilweek Algarve

Het hippisch centrum van Vilamoura is eerder dit jaar het podium van de Vilamoura Atlantic Tour 2022, van 7 oktober tot 14 november wordt hier de Vilamoura Champions Tour gehouden. Voor liefhebbers van de paardensport is dit een uniek evenement om bij te wonen.

Nautische evenementen

Op de lijst van bevestigde grote internationale evenementen staat onder meer het Europees Kampioenschap Raceboard, dat van 18 tot 23 februari in Vilamoura plaatsvindt. Ook vindt het 48e Internationale Carnaval Zeil Toernooi plaats van 26 tot 28 februari, het grootste lichte zeilevenement dat in Portugal wordt gehouden. Andere nautische evenementen zijn de GC32 Lagos Cup, met de snelle catamarans die van 22 tot 26 juni door Lagos varen en het GC32 Wereldkampioenschap, eveneens in Lagos (van 13 tot 17 juli).

Vela Vilamoura – Credits: Algarve Tourism Bureau

 

 

 

 

 

DutchEnglishGermanPortuguese