info@algarvetips.nl

Pizzanight – Tojeiro

Party Algarve

Party Algarve

Kamperen, onbeperkt pizza en feesten tot in de vroege uurtjes!

Wanneer je de locatie bereikt (dit kan even zoeken zijn en wellicht denk je ik rij hier helemaal verkeerd) kom je aan in het heuvelige gebergte van Monchique.

Rond een uur of vijf verzamelen steeds meer (hippie)busjes op deze plek om hier de nacht te doorbrengen, mits je aan slapen toekomt. Om 18.00 uur opent deze Pizzanight haar deuren waar je door middel van een soort membershipkaartje voor 10,- euro binnen komt. Een verrassende locatie waar je je vooral de eerste uren tussen (moderne) hippies begeeft. Gezinnen met kinderen, reizigers alles komt bij elkaar om te genieten van de vele variaties aan pizza’s die klaar staan.

Naast de bar bevindt zich een open stage waar muziek gedraaid wordt en de eerste bezoekers al vrolijk heen en weer zwieren. Het muziekgenre verschilt per vrijdag maar wij genoten van de reggae sounds die de dj deze avond draaide. Vanaf 22.00 uur gaan de andere 2 stages ook open. Eerst vraag je je nog af waar deze zich bevinden maar na een korte avontuurlijke wandeling waan je je in een nieuw walhalla.

Naar mate het later wordt is het steeds drukker met ook veel lokale bezoekers en waan je je in een van de bijzonderste feesten als je het ons vraagt.

Tot in de vroege uurtjes wordt er techno gedraaid door (bekende) dj’s. We nemen nog een biertje voor 1,50 euro en besluiten langzaam naar ons busje en tevens slaapplaats te lopen.

In de ochtend gaat het feest her en der nog vrolijk door, terwijl anderen zich weer klaarmaken voor vertrek naar bestemming onbekend.

Na een ontbijtje en een plens water vanuit het beekje wat langs de berg loopt gaan ook wij weer verder op avontuur. Next friday? Wie weet….