info@algarvetips.nl

Algarve tips ontdekte deze leuke restaurants voor jou!

Ontdek samen met ons de leukste restaurants van de Algarve. Kom op plekken waar je nog niet eerder bent geweest of niet snel zal uitkiezen. De Portugese keuken is eenvoudig en eerlijk! Veel groente, veel vis en gezonde soepen zie je veel op het menu terugkomen, daarnaast staan de Portugezen bekent om hun heerlijke desserts. Let op: naast deze restaurants delen wij ook nog veel restaurants per plaats op de homepage. 

1. Gaspacho & Migas Lagoa

Gaspacho & Migas Algarve

Wij werden uitgenodigd door Gaspacho & Migas in Lagoa. In eerste instantie dacht ik wat een rare plek voor een restaurant, namelijk midden in een woonwijk. Maar eenmaal binnen begreep ik dat het culinair zal zijn. De eigenaar vertelde mij dat ze in 2021 zijn uitgeroepen tot het beste restaurant van de Algarve. Ik ben het hier helemaal mee eens, ze serveren namelijk traditionele Portugese gerechten in een culinair jasje!

2. Restaurante Don Sebastiao Lagos

Don Sebastiao Lagos

Don Sebastio vind je in het midden van het centrum van Lagos. Traditionele Portugese gerechten staan hier op het menu en ze staan vooral bekend om hun goede, verse vis en ontzettend vriendelijke bediening! Wat ons betreft een van de beste restaurants in Lagos.

3. Restaurant A Sereia Sagres Lunchtip!

Visbar Sagres

Restaurant A Sereia ligt aan de haven van Sagres en serveert iedere dag verse vis. Beneden dit restaurant zit een visafslag, erg leuk om te zien. Wanneer je de vangst van de dag besteld wordt dit eerst gewogen en daarna komen ze aan je tafel de prijs bespreken. Ga je hiermee akkoord dan zullen ze de vis voor je bereiden. Wij vinden dit een leuke lunch tip en tegelijkertijd een leuk uitstapje naar de haven van Sagres waar je oude vissersbootjes spot. Vergeet niet een brownie of het toetje van het huis te bestellen. Dolce de casa!

4.The Bold Octopus Praia do Ancão

Restaurant Almencil

The Bold Octopus ligt in het hart van het natuurpark Ria Formosa en is een strandrestaurant en bar met een ongeëvenaard uitzicht op Quinta do Lago, de Ria Formosa en de Atlantische Oceaan. Ze serveren dagelijks vers geproduceerde zeevruchten waarvan u kunt genieten met onze zorgvuldig gekozen wijnkaart. Geniet van onze kenmerkende cocktails en hapjes op het dak met livemuziek terwijl de zon achter de Atlantische Oceaan verdwijnt. Ze zijn trots op het creëren van de beste sfeer op het strand van de Algarve – je zal niet teleurgesteld worden!

5.Restaurant marisqueira praia da rocha

Bij restaurant marisqueira praia da rocha kun je fantastisch traditioneel Portugees eten. Heerlijke wijnen vis en vlees vers van de grill en een echte typische bijna saaie Portugese inrichting. Helaas zijn dit vaak wel de beste restaurants dus die inrichting en tl verlichting nemen we dan maar voor lief toch?

Wij delen nog veel meer leuke restaurants met jullie. Je kan ook zoeken op plaats.