info@algarvetips.nl

De meest toeristische regio van Portugal. De Algarve.

De Algarve is volledig ingesteld op vakantievierende gasten uit de hele wereld. Vooral de voormalige vissersdorpen aan de kust worden steeds drukker bezocht. Toch zijn er nog rustige plekjes. Er zijn ongelofelijke mooie stranden en kleine baaien met hoge kliffen en rosten. De zuidkust is de prefecte plek voor watersportliefhebbers zoals suppen, surfen, snorkelen, kajakken en nog veel meer. Ook kun je je culinaire hart ophalen in een van de leuke restaurants. Wij hebben veel leuke en bijzondere strandtips voor jullie. Voor leuke activiteiten lees je ook het juiste artikel, op www.algarvetips.nl kun je kiezen uit ruim aanbod en direct boeken.

Stranden Albufeira

Stranden Algarve

Vakantie Algarve

Als jij van witte dorpjes houdt, witte zandstranden, prachtige natuur en heerlijke vis dan is de Algarve echt wat voor jou!  De Algarve is de regio van de zonsondergang, en staat bekend om het milde winterklimaat en het grote aantal zonuren. Geschiedenis en traditie spelen een grote rol in de Algarve. Er zijn veel leuke plaatsen zoal Faro. Faro is de grootste stad van zuid-Portugal en de hoofdstad van de Algarve. Je vindt hier veel leuke winkels, restaurants en een prachtige haven. Ook cultuur liefhebbers kunnen zich prima vermaken in deze historische stad. Een van onze favorieten is ook het plaatje Lagos. De badplaats biedt een levendige en zorgeloze sfeer. De stranden zijn ontzettend mooi, je weet niet waar je kijken moet. Sagres staat ook hoog op ons lijstje. Sagres ligt op een afgelegen klif en wordt ook wel het einde van de wereld genoemd. De kust is ongelofelijk mooi! Bezoek sowieso Cabo de Sao Vicente. Leuke restaurants in Sagres vindt je hier. 

De Alentejo

In het Noorden van de Algarve ligt Alentejo waar veel kurk en olijfbomen groeien. Je vindt hier karakteristieke stadjes als Marvão en Monsaraz en steden zoals Évora en Elvas. De hoogtepunten van Alentejo.

Heb jij nog leuke tips voor ons of misschien wel een heel bijzonder verhaal te vertellen?  Deel ze dan hieronder of mail ons. Obrigada.