info@algarvetips.nl

Ben jij ook graag actief tijdens je vakantie? Leer de Algarve kennen met deze leuke activiteiten.

1.Benagil grot.

Beangil boot tour

Benagil in de Algarve is bekend geworden door sociale media. Foto’s van de kalksteenrotsen met diverse doorkijkjes waar het licht door valt veroveren al jaren de wereld. En terecht, want dit is een uniek stukje in de Algarve. Je kan er hele leuke tours naar maken. Bijvoorbeeld een boottour. Hier kom je redelijk ver in de grot en kun je fantastische foto’s maken. Kajakken naar de Benagil is wel een van onze favoriet, hierbij vaar je vaak met een boot richting de Benagil en in de buurt stap je op een kajak om zo de grot in te kajakken. Ook kun je bij Benagil een dubbele kajak huren en ga je dus niet mee op een boot. Suppen is ook nog een leuke optie en met de sup en kajak kom je echt de grot in en op het strand voor de perfecte Benagil foto! 

2.Ponta da Piedade Lagos

Ponta da Piedade Lagos

Wanneer je een bezoek brengt aan de Ponta de Piedade geloof je bijna niet dat dit bestaat in Europa. Je komt ogen tekort. Wij raden je aan om hier een lange wandeling te maken of een van de fantastische tours langs de kustlijn te boeken die hier uit komen.

Tijdens de Ponta da Piedade tours bezoek je de krappe ruimtes in de grotten. Hierbij wordt gebruikmaakt van speciaal ontworpen boten die op meer locaties kunnen komen, maar ook kun je kajakken naar de Ponta de Piedade en suppen. Wij hebben verschillende leuke tours voor jou verzameld naar deze prachtige locatie.

3. Sunset tours Algarve!

Sagres Sunset Tour

De Algarve staat bekend om een van de mooiste sunsets en sunrises in Europa en dit klopt! Daarom zijn er ook leuke sunset tours te boeken. Bekijk, ontdek en boek hier leuke sunset activiteiten. Sunrise suptours, Sunset boottours, kajaktours, dolfijnen tours, een leuke sunset tour naar Sagres of een sunset jeeptour of picknick het kan allemaal!

4. Ria de Formosa tours!

Ria Formosa Faro

Ria Formosa, de parel van de Algarve. In het oosten van de Algarve is heel veel moois te ontdekken. Een groot deel van de hoogtepunten uit de regio komt samen in het natuurgebied Ria Formosa. Tussen Faro en Tavira bevindt zich een 60 kilometer lange lagune met daaromheen een labyrint van eilanden, schiereilanden, zandbanken, witte stranden, duinen met de meest bijzondere flora en fauna. Trek erop uit naar dit prachtige paradijs. Er zijn verschillende leuke tours te boeken, zoals een boottour, wandeltour en kajaktour. De tours in Ria de Formosa zijn ook in de winter beschikbaar!

5. Jeep, Buggy en Quad tours in de Algarve

Quad Tour Lagos

Hou jij van adrenaline en is niks je te gek? Dan zit je in de Algarve ook goed! Er zijn ontzettend veel leuke Jeep tours van een halve dag tot aan een hele dag en bijvoorbeeld naar de prachtige westkust of naar de bergen van Monchique. Ook zijn er leuke quad tours te boeken in Albufeira, Lagos, Monchique en Portimão. Hier ga je lekker of road en ontdek je de prachtige natuur. Buggy rijden is ook een van de activiteiten die veel geboekt wordt, net wat wilder dan de rest en hier ontdek je ook het preachtige binnenland.

6. Happy donkey tour/ met ezels wandelen

donkey tours algarve

Een van mijn favorieten is toch wel de wandeling met ezels van 3 uur in Monchique, het hoogste gebergte van de Algarve. Je komt aan en leert de ezels kennen en vervolgens ga je met ze wandelen. Nee niet erop zitten maar echt met ze lopen. Ze lopen los en voor je uit of achter je en ze weten precies de route die ze moeten lopen. Dit doe je door de prachtige bossen van Monchique. Dit is gewoon therapie want je komt helemaal tot rust . Geen bereik, alleen jij, de gids, de ezels en de natuur! Ook leuk voor kinderen. Wil jij echt wat speciaals doen boek dan deze tour. 

7. Hiken met gids

Hiken in Monchique

Hou jij van wandelen of van een stevige hike dan ben je in de Algarve sowieso aan het juiste adres. Er zijn veel wandelroutes uitgezet maar je kan ook een georganiseerde hike boeken of zelfs een wandelvakantie! Zo is er bijvoorbeeld een hot spring walk, een hike naar het hoogste punt van Monchique, een prachtige wandeling bij de Ria Formosa en nog veel meer leuks. Ook kun je een leuke wandelvakantie boeken in Silves. Bekijk al mijn tips hier.  

8. Cliff jumping

Cliff jumping Algarve

Nelson neemt je mee naar de prachtige Coasteering-locatie, midden in het prachtige natuurpark Costa Vicentina tussen Sagres en Lagos, net ten zuiden van het kleine dorpje Raposeira. Nadat je je hebt voorbereid met wetsuit, drijfhulpmiddel, helm en schoenen, (de omstandigheden hebben beoordeeld en een veiligheidsbriefing hebben), loop je naar de waterkant en beginnen jullie aan de route met enkele kleine klifsprongen om te oefenen en plezier te hebben.

Je verkent de kustlijn, verborgen stranden, verbazingwekkende kliffen, rotsformaties, helder oceaanwater en leert over het mariene milieu en enkele lokale tradities. Je zwemt in de oceaan, in zeegrotten, klimt en loopt langs de rotsachtige kustlijn en doet veel Cliff Jumping! Je kan zelfs in de grotten springen! Na alle actie loop je terug over de kliffen langs het kustpad voor een schilderachtige Totale tijd 3 uur. Dit wil jij toch ook? Cliff jumping Algarve

9. E-Bike tours Algarve

Fietstocht Aljezur

Naast dat wij de beste E-bike verhuur voor jou in de Algarve hebben gevonden zijn er ook een aantal leuke tours te boeken. De culinaire e-bike tour in Silves staat bij ons toch wel op nummer 1. Maar de tour van Luz naar Ponta de Peidade mag zeker ook niet aan je lijstje ontbreken als je graag fietst. Met de culinaire tour in Silves ga je ontbijten in de heuvels van Silves en later op een van de hoge bergen lunchen. Dit is een enorm bijzondere en mooie ervaring. Ook kun je een fiets huren in de Aljezur en hebben ze fantastische routes voor jou klaarliggen. Bekijk het leuke aanbod hier. 

10. Stad, food en wijn tours

Algarve tours

In de Algarve zijn vel leuke georganiseerde city tours, creatieve workshops en leuke Food & Wine tours te vinden! Bezoek een kurk fabriek, ga meer op een leuke food tour, drink wijn, stap in bij Maria’s tuk tuk of doe een leuke city tour! Een tour naar Silves, naar Monchique of naar de westkust van 1 dag is ook aan te bevelen. Bekijk ons leuke aanbod hier.