info@algarvetips.nl

Algarve vakantie tijdens corona!

Op 18 december vlogen wij, ik en mijn zus naar de Algarve. Een vriendin van ons die hier woont ging naar Nederland en zo verbleven wij in hun huis en zorgde voor hun hond en kat. Wij gingen natuurlijk niet alleen voor vakantie maar ook voor werk. Wij zijn namelijk druk bezig om de website www.algarvetips.nl te vullen met leuke accommodaties, activiteiten, restaurants, stranden en nog veel tips voor je vakantie in de Algarve.

Onze vlucht!

Onze vlucht ging ondanks alles gewoon lekker vlot en een paar uur later zaten wij lekker in de Portugese zon aan een wijntje. Ik moest nog wat online werk verrichten en nadat we de koffers hadden uitgepakt zijn we naar Salema gegaan. We verbleven namelijk in Budens een dorp in de gemeente Vila do Bispo. Salema is een oud vissersdorpje waar jawel onze Guus Meeuwis ook een huis heeft. We ploften neer bij Olhos N’Agua Restaurante en bestelden oesters en cava! Eindelijk we zijn er! Want stiekem was het reizen toch weer spannend met al die ophef over het vliegen.

Stranden Algarve

Algarve

19 december 2021 Algarve week 1

Het is 18-19 graden en een heerlijk temperatuur om aan het strand te zitten. Ja echt er liggen mensen in bikini in de wintermaanden, de gevoelstemperatuur ligt dan ook vaak iets hoger. De Algarve is een prima winterbestemming met bijna het hele jaar door zon! Wij genieten van een heerlijk rustig weekend met wat wandelingen, een boek, de huisdieren en lekker thuis koken. Want ja ook wij moeten wel eens bijkomen.

Strand Portimao

Strand

Plezier!

Vanaf maandag gaan we weer uit eten want er is hier geen lockdown en dus besluiten we verder volop te genieten. De prijzen liggen hier zo laag dat het vaak niet veel verschil maakt of je boodschappen doet of uit eten gaat. Op onze website vind je een tal van goedkope, leuke restaurants die je anders niet snel zal vinden in de Algarve.

Restaurants Lagos

Restaurants

Silves!

Op dinsdag bezoeken wij Silves. Wij zijn hier nog nooit eerder geweest en hebben hier een afspraak om naar een villa te kijken midden in de natuur en aan een meer. Cheryl de eigenaresse kennen we en ze heeft ons uitgenodigd voor een lunch. Bij de villa aangekomen kijken we onze ogen uit. Wat een ruimte en wat een uitzicht. De villa beschikt over 5 slaapkamers waarvan een aantal met een badkamer, een open keuken een grote living room en een zwembad. Na de lunch maken we een wandeling. We zijn twee uur, en het houdt niet op zo mooi het is.

silves

Silves

Wij houden van paarden!

Woensdagochtend gaan we met paarden wandelen.Ik hoor je denken, wandelen met paarden in de Algarve? Ja dat schijnt leuk en therapeutisch te werken. Wij zijn sowieso paardenfans dus zijn erg enthousiast. In een andere blog kun je lezen hoe we deze dag ervaren hebben. Wil jij ook met paarden wandelen in de Algarve? Binnenkort kun je meer informatie hierover vinden op de onze website.

Paardrijden in de Algarve

Paardenwandeling Algarve

Bijna Kerst!

En dan is het al weer bijna kerst. Twee dagen voor kerst gaan we in de avond naar Sagres en eten we bij de Three little birds.  Het is een hip restaurants waar je veel surfers ziet. Na het eten gaan we cocktails drinken bij Pau de Pita ook in Sagres. Dit is een cocktailbar met leuke zitjes en muziek. Kerstavond vieren de meeste Portugezen thuis dus dit doen wij ook. Wel gaan we op de dag nog even naar een strand bij Lagos en drinken een gin tonic. Hier ontmoeten we de Bitcoin family, daar hebben jullie vast wel eens van gehoord. Ik niet dus ik sta vol bewondering te luisteren naar wat ze allemaal hebben gedaan en wat de Bitcoin doet.

Bitcoin familie

Kerst!

Kerst vieren we thuis gezellig met de hond en kat en een vriend die langskomt en die ook in Budens woont. De avond loopt geheel onverwachts want in een keer komen de buren binnen met een trommel en een fluit 😉 en een gitaar en al zingend gaan ze muziek spelen in onze tuin.

Wandelen in Algarve

Wandeling naar Salema

 27 december! Week 2

Vandaag gaan we naar Alvor en Ferragudo! Alvor is een prachtige plaats aan zee met een leuke haven. Op zondag is er biologische markt tussen 9.00 en 13.00 en die bezoeken we. We maken nog een lange wandeling door Alvor en zien veel leuke restaurants en een uitgaansstraat en besluiten hier in de zomer eens terug te keren. We sluiten Alvor af met een wandeling over de vlonders en rijden richting Ferragudo.  Hier aangekomen is het echt tijd voor lunch dus we besluiten naar Club Nau te gaan die bekend staat om zijn heerlijke Sushi. We lopen nog even rechts het strand op en om de hoek bevindt zicht een prachtig kasteel.

alvor

Alvor

28 december

Er arriveren vrienden van ons vandaag! Ze overnachten in Avenida in Lagos. Een van de luxe hotels die Lagos kent. Ze hebben ons uitgenodigd om oudejaarsavond daar te dineren. De dagen tussen oudejaarsavond zijn we iedere avond uit eten geweest met zijn 4. Een nieuwe tip: Restaurant Adega da Marina in Lagos. Een echte vreetschuur zouden ze het in Nederland noemen maar wat een fantastisch eten en erg goedkoop. Voor €68 euro zijn wij met 4 personen klaar inclusief de wijn.

 

Oudejaarsdag!

Oudejaarsdag gaan we met zijn vieren naar Aljezur en komen uit op een prachtig strand waar ik uitgenodigd ben om aan een workshop mee te doen. Een workshop, kijken wat er eetbaar is van de rotsen en wat niet en hoe het bereid moet worden. De locatie is fantastisch maar tijdens de workshop vervelen we ons al snel. We zien niet echt veel en blijven maar een beetje opdelfde aantal vierkante meter staan. Helaas geen tip dus!

Vissen in de Algarve

Aljezur

Oudejaarsavond in de Algarve!

We maken ons op voor oudejaarsavond! Om 19.00 moeten we in het hotel zijn, Er is een avondklok dus we moeten ook om 23.00 weer thuis zijn helaas. Maar wij vinden dat niet erg want we kunnen in ieder geval uit eten en hoe! De chef kok van Avenida blijkt Nederlands te zijn. We krijgen een 7 gangen diner en we beginnen met champagne. We krijgen verschillende wijnen bij onze gerechten en van ieder gerecht geniet ik volop. De kosten van het diner waren €69 per persoon exclusief wijn arrangement va €34,50 per persoon. Een echte aanrader voor oudejaarsavond.

Hotel Lagos stad

Avenida

Blijf jij ons volgen via onze socials? Wanneer jij hulp nodig hebt met uitkiezen van jouw locatie  voor tijdens je vakantie in de Algarve neem gerust contact op. www,algarvetips.nl