info@algarvetips.nl

Ontdek Tavira met Algarve tips

Tavira is een kleine stad aan de kust van de Algarve in Portugal. Het strekt zich uit over de rivier Gilão, die de zee bereikt via de inhammen en lagunes van het natuurpark Ria Formosa. Het eiland bij Tavira heeft een lang zandstrand en zoutpannen die flamingo’s, lepelaars en andere waad-vogels aantrekken. In het centrum biedt het middeleeuwse kasteel van Tavira uitzicht op de stad. Tavira ligt in de Oost-Algarve, een kilometer of dertig van de luchthaven Faro en net zo ver van de Spaanse grens. Alles over Tavira zoals bezienswaardigheden, restaurants, stranden en leuke activiteiten vind je op deze Tavira pagina.

Standen Tavira

De stranden van Tavira zijn bereikbaar met een boot. De stranden worden gescheiden door een lagune. Bij elkaar is er 11 km strand. Wij namen ook een boot en stapten op 1 dag uit bij verschillende stranden. Wat een ervaring en wat een prachtige natuur. Als jij van prachtige witte stranden houdt, bekijk ze dan hier!  Er zijn natuurlijk nog veel mooie stranden. Deel jij ze met ons?

Activiteiten in Tavira

Er zijn verschillende leuke activiteiten te beleven in en rondom Tavira. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wandelen, een leuke boottour of kajakken. Er is voor ieder wat te zien in de mooie natuur van Tavira. Het belangrijkste is; je kunt het allemaal nog lekker buiten doen ook. Wij gingen bijvoorbeeld met een bootje mee over de mooie rivier en stapte bij verschillende stops uit om de omgeving te verkennen. Onvergetelijk. Bekijk al onze activiteiten tips hier.

Als jij van witte dorpjes houdt, witte zandstranden, prachtige natuur en heerlijke vis dan is de Algarve echt wat voor jou! Op deze website vindt jij de leukste stranden, restaurants, accommodaties en activiteiten van de Algarve. Wij helpen jou graag de perfecte reis samen te stellen. Je vind hier veel leuke tips voor tijdens jouw vakantie in de Algarve.