info@algarvetips.nl

Met het vliegtuig naar de Algarve

Wil je graag op vakantie naar het zonnige Portugal? De meest populaire regio ligt in het zuiden van Portugal en bestaat uit de gehele zuidkust, namelijk de Algarve. De kust is prachtig, met veel stranden, indrukwekkende klifrotsen en een warm klimaat het hele jaar door. In dit artikel gaan we je meer vertellen over hoe je naar dit zonnige gebied reist en wat de luchthavens zijn van vertrek en waar het vliegtuig landt.

Faro Airport

De enige manier om vanuit Nederland naar de Algarve regio te vliegen, is om als bestemming het vliegveld van Faro te hebben. Deze internationale luchthaven ligt in het zuidoosten van de regio, aan de kust en wordt veel gebruikt door toeristen die op vakantie gaan naar de Portugese kust. Ook de populaire party bestemming Albufeira ligt hier dichtbij.

De luchthaven zelf bestaat uit één terminal waarbij de vertrekhal, als je voor het gebouw staat, zich aan de rechterzijde bevindt en de aankomsthal aan de linkerzijde. De luchthaven is te bereiken met het openbaar vervoer, een huurauto of met een taxi.

Luchthaven van vertrek

Doordat Faro, en daarmee de Algarve, een populaire vakantiebestemming is zijn er veel mogelijkheden voor het vliegen. Vanaf de Nederlandse luchthavens gaat er over het algemeen dagelijks minimaal één vlucht. Populaire budget airlines zoals Transavia en Ryanair bieden soms al vluchten aan vanaf € 24, mits je tijdig boekt en buiten de zomerperiode om.

Eindhoven Airport

Zo goed als dagelijks gaan er vluchten naar Faro Airport toe vanuit Eindhoven. Ryanair is hier de goedkoopste aanbieder, maar Transavia biedt meer vluchten aan per dag en nog steeds tegen een zeer voordelige prijs. Hierbij duurt de vlucht ongeveer 3 uur, waardoor je dus snel aan het Portugese strand ligt.

Vlieg je vanaf het zuiden van Nederland? Vergeet dan niet om vooraf online het parkeren luchthaven Eindhoven te reserveren. Zo ben je zeker van een goede parkeerplaats voor je auto én ben je minder geld kwijt dan wanneer je wilt parkeren zonder reservering. Dat geld bespaar je natuurlijk veel liever, zodat je een heerlijke cocktail kunt drinken op het strand in de Algarve.

Rotterdam The Hague Airport

De andere luchthaven in Nederland die veel vakantie vluchten aanbiedt is Rotterdam Airport. Wel gaan er minder frequent vluchten dan vanaf de Eindhovense luchthaven. Daarnaast lijken ook de gemiddelde prijzen hoger te liggen dan bij Eindhoven Airport, namelijk vanaf € 44. Dat heeft ermee te maken dat hier alleen Transavia de vlucht aanbiedt en niet het goedkopere Ryanair.

Schiphol Airport

Vanzelfsprekend gaan er ook vanaf Amsterdam Airport vluchten naar Faro toe. Ook hier is Transavia de belangrijkste luchtvaartmaatschappij die deze reis aanbiedt met een vluchttijd van 3 uur en 10 minuten. Wel liggen de prijzen hier een stuk hoger dan bij Eindhoven Airport, waardoor je zomaar tientallen euro’s meer kwijt bent per persoon per vlucht.

Brussel & Charleroi Airport

Het is ook mogelijk om via onze zuiderburen te vliegen, vanaf Brussel Zaventem Airport of Charleroi Airport in België. Vanaf deze luchthavens kun je ook weer kiezen voor Ryanair of Transavia, maar daarnaast ook voor Brussels Airlines of TAP Air Portugal. Die laatste airline is Portugees, zodat je alvast goed in de sfeer kunt komen voor je vakantie. Wel liggen de prijzen van Brussels Airlines en TAP Air wat hoger dan de budget airlines. Een voordeel: Ryanair is hier wel spotgoedkoop!