info@algarvetips.nl

Loulé Algarve

Loulé is een echte marktplaats vlak boven Faro. Het dorp staat vooral bekend om zijn grote overdekte markthal en de populaire weekmarkt op zaterdag. Naast de markt is er in het dorp een mooie winkelstraat te vinden met allerlei leuke lokale winkeltjes.

Loulé is opgericht door de Moren en hun invloed zie je nog overal terug. De vierkante Torre Albarrã (Albarrã-toren), is een overblijfsel van het Almohad-kalifaat in de 12e eeuw. Op de begane grond van het kasteel vind je het Museu Arqueológico de Loulé. Het gemeentelijke archeoligiemuseum van Loule ligt in de twee oude gebouwen van Alcaidaria die stammen uit de 14e eeuw. In dit museum worden archeologische vondsten getoond.

In het kasteel bevindt zich een bibliotheek en afbeeldingen van de middeleeuwse keuken. Vanaf de toren van het kasteel heb je een prachtig uitzicht over Loulé. Tegenover het kasteel bevindt zich een bijzondere Edel Smit waar je mooie handgemaakte sieraden kunt kopen. Zijn winkel dient direct als werkplaats!

Loulé is met het historische centrum en interessante bezienswaardigheden zeker het bezoeken waard.

Loulé Algarve

Loulé markt op zaterdag

De populaire weekmarkt op zaterdag vindt buiten plaats rondom de markthal tot 13.00 uur. Je vindt hier voornamelijk verse groente en fruit en het is al fantastisch op zich om alle boeren hun eigen gekweekte handel te zien verkopen. Rondom de markt is het op zaterdag gezellig druk, de terrasjes zitten vol en straatmuziekkanten spelen sfeervolle muziek. Neem na een bezoek aan de markt ook en kijkje in alle gezellige straatjes want je vindt hier nog veel leuke kleine boetiekjes.

Loule markt

Shoppingcenter

De Algavre kent meerdere grote overdekte winkelcentrums en een daarvan bevindt zich vlakbij Loulé. Hoe je hier komt? Rij vanuit Loulé richting Faro, volg dan de borden naar MAR Shopping. Nu ben je direct bij het grootste winkelcentrum van de Algarve en onze favoriet! Naast vele bekenden winkelketens vind je er ook een bioscoop, een verdieping met verschillende foodketens, een grote supermarkt en een Ikea.

Restaurant tips Loulé

Mijn met stip op nummer 1 restaurant tip is O Avenida Restaurante. Een restaurant met een mediterrane keuken met een Algarve touch. Er zijn veel manieren om Avenida uit te leggen. Een bijzonder restaurant, verfijnde en moderne sfeer, in het centrum van Loulé. Met een gevarieerde en uitstekende wijnkelder en heerlijke tapasachtige maar ook grote gerechten. In de markthal zelf kun je ook heel lekker lunchen. Er is onder andere een tapasbar en een gezellige visbar waar je heerlijke oesters en ceviche kunt proeven.

Alleen even een koffietje drinken? Ga dan langs Bean17coffeandmore. Een modern koffie concept met Nederlandse eigenaren.