info@algarvetips.nl

Lezen is voor mij niet alleen een ontsnapping uit de realiteit; het is een reis door verschillende werelden en een ontmoeting met diverse personages. Laat me je meenemen op mijn persoonlijke leesavontuur, waar ik me heb verdiept in zowel de betoverende wereld van de Algarve als de opwindende spanning van meeslepende thrillers

.Boe linda van rijn

 Elke keer als ik een boek opensla dat zich afspeelt in de Algarve, voel ik de zon op mijn gezicht en ruik ik de zilte zeelucht. De beschrijvingen van de gouden stranden, de pittoreske dorpjes en het levendige culturele erfgoed brengen deze Portugese regio echt tot leven.

Spanning en Sensatie in Thrillers

Na een dag vol zon en cultuur, verlang ik soms naar de opwinding van een meeslepende thriller. De volgende boeken hebben mijn hart sneller doen kloppen en me keer op keer verrast met onverwachte wendingen.

  1. Villa Algarve: Isabelles vakantie aan de zonnige Portugese kust wordt nog leuker wanneer ze de vrijgevochten surfer Victor ontmoet. Maar dan slaat het noodlot toe… Isabelle van Duren vertrekt met haar vriendin Sanne voor een vakantie aan de Portugese Algarve. Allebei begin dertig, allebei net single na een lange relatie en allebei niet op zoek naar de liefde.
  2. Algarve met Verve: De Nederlandse alcoholiste Charly is haar dochter kwijtgeraakt aan haar ex-man Tom. In Portugal bouwt ze haar leven weer op met vallen en opstaan. Een relatie met de Engelse Lynn verandert haar leven in positieve zin, maar zij sterft. Als Charly Timothy en z’n vrouw ontmoet, die haar een bijzonder voorstel doen, maakt ze naam als kunstenaar en lijkt het leven haar weer toe te lachen.
  3. Luisterboek Halsoverkop. Liefde in de Algarve: Een gehucht in de Portugese Algarve is voor Alexandra dé plek om bij te komen van een verbroken relatie en haar ontslag. Ze is absoluut niet van plan zich halsoverkop in een nieuwe relatie te storten. Als ze echter de Engelse weduwnaar Chris ontmoet en zijn zwijgzame zoontje Ricky, verandert haar leven drastisch. Ricky heeft sinds het dodelijke auto-ongeluk van zijn moeder geen woord gesproken en Alexandra wil niets liever dan uitzoeken waarom, zelfs als dat niet zonder risico is.

Wandelgids Algarve.

Ook heb ik al heel veel prachtige wandelingen gemaakt door dit leuke boekje: Rother wandelgids Algarve  De 50 mooiste kust- en bergwandelingen in de Algarve. Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.
De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

Hou jij net als ik van wijn?

Dan heb ik ook nog de prefecte wijngids van de Algarve en de Alentejo voor je gevonden!

De wijngids van de Algarve

Portugal is in alle opzichten het laatste paradijs van Europa: zon, zee, strand, ongerepte natuur, een pure keuken en betaalbare topwijnen. Tijd speelt er geen rol. Arthur van Amerongen en Reggie Smith gaan voor hun serie Portugese wijngidsen op zoek naar de beste adegas en vinhos van het land. Het vrolijke duo proefde zo’n 500 wijnen, aguardentes en medronhos – Portugals vloeibare goud – maar hield ook rekening met de kleine beurs van de camperaar en testte alle mogelijke supermarktwijnen. Het resulteerde in deze inside, vol ontmoetingen met wijnmakers, sommeliers, sterrenkoks en paradijsvogels

En als laatste de perfecte gids voor jouw avontuur in de Algarve!

Gids voor de Algarve

De ALGARVE staat vooral bekend om zijn prachtige ZANDSTRANDEN aan een kilometerslange, rotsachtige kust. Maar deze Portugese streek heeft nog veel meer te bieden: gezellige steden als LAGOS en TAVIRA, eeuwenoude dorpjes en de ongerepte COSTA VICENTINA met haar surfcultuur. Proef medronho in een leuke taverne, geniet van een gegrild visje aan het strand en overnacht in een designhotel. Naast de highlights vind je in deze gids veel BIJZONDERE ADRESJES. Met de GRATIS 100% APP voor je smartphone volg je bovendien live je weg door de Algarve.

Blogs Algarve

Blogs Algarve https://algarvetips.nl/blog/

Lees jij liever online blogs met leuke tips? Ik schrijf iedere week 2-3 nieuwe blogs voor jullie! Lees ze hier!

Liefs uit het Zonnige Algarve!