info@algarvetips.nl

Er zijn verschillende leuke activiteiten te beleven in de Algarve. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kajakken, fietsen, wandelen of dolfijnen spotten. Er is voor ieder wat wils in de mooie natuur en aan de kust van de Algarve. Het belangrijkste is; je kunt het allemaal nog lekker buiten doen ook. Wij gingen bijvoorbeeld kajakken langs de kust van Lagos, fietsen in Silves,  Suppen met zonsopgang, naar yogales en nog veel meer. Onvergetelijk allemaal! Bekijk al onze activiteiten tips hier of zoek op plaats via de homepage en boek direct online.

Tip 1. Boottours Algarve

Benagil

Een boottocht is de meest populaire activiteit in de Algarve. Dit komt door de prachtige kustlijn, grotten en de bekende grot “Benagil!
Wij gingen mee met Blue ocean tours die een grotten tour organiseert van 2,5 uur. Het was echt fantastisch. Ook ben ik regelmatig op Dolfijnen tour geweest en is de Ponte da Piedade tour ook echt aan te raden! Voor wie liever een privé boot of catamaran huurt ook dit is mogelijk. Er zijn ook leuke tours in Faro, Lagos, Tavira en Silves. Bekijk hier het aanbod en boek direct online!

Tip 2. Kajakken

Kajakken Lagos

Kajakken heb ik uiteraard ook geprobeerd! Dit is net zo leuk als met een boot mee alleen een stuk actiever. Je gaat met een boot de zee op en halverwege stap je in je kajak. De gids zal jullie begeleiden en de prachtige grotten laten zien. Kajakken is ook een hele goede manier om daadwerkelijk in de Benagil grot te komen. Wij zelf deden dit in Lagos waar het uitzicht op de mooie stranden en rotsen echt adembenemend is. Ook in alle andere plaatsen is er een leuk kajak aanbod! Bekijk en boek het hier! 

Tip 3. Suppen

Suppen in de Algarve tijdens je vakantie

Fantastisch suppen in de Algarve! Wil jij leren suppen of kun jij al suppen en ben je opzoek naar een nieuw sup avontuur? Ik ben verschillende keren gaan suppen in de Algarve. Elke tour is even mooi, maar ben jij een vroege vogel dan mag je het suppen bij zonsopgang zeker niet overslaan. Je begint om 5.45 in Lagos en zodra jij op de sup zit zie je de zon opkomen en sup jij de meest prachtige grotten in. Het meest ideale van in de ochtenden suppen is dat het nog rustig op de zee en er nog niet zoveel boten zijn. Bekijk hier ons leuke supaanbod in de Algarve. Suppen naar de Benagil is natuurlijk ook fantastisch. Boek ook hier een tour in de ochtend! Boek alvast vooruit zo ben jij zeker van een plekje! Bekijk alle supactiviteiten hier! 

Tip 4. Wandelen/Hiken

spa Monchique

Wandelen in de Algarve is echt fantastisch. Langs de kust maar ook zeker in het binnenland. Zo ging ik hiken in Monchique. Een hike van 7 km maar door alle stijgingen en dalingen toch 3,5 uur onderweg. We bezochten het hoogste punt van Monchique, leerde veel over de bomen en planten. We wandelden door de prachtige bossen en gingen echt into the wild! Het fijnste aan wandelen vindt ik dat je echt nergens meer aan denkt, heel goed ademhaalt en gewoon helemaal relax wordt. Wil jij een leuke hike doen tijdens je vakantie in de Algarve bekijk dan hier de mogelijkheden.

Andere activiteiten in de Algarve

Uiteraard zijn er ook specialere activiteiten zoals een Donkey tour, Food tour, naar een pottenbakkerij een kurkfabriek, quad of buggy rijden en nog veel meer leuks! Ben jij benieuwd?

Wil jij voor grotere groepen boeken neem dan contact met ons op of bekijk het gehele activiteiten aanbod hier