info@algarvetips.nl

Onlangs zijn we twee weken gaan touren met Indie Campers en we hadden de tijd van ons leven. We besloten door de West-Algarve te rijden. Deze regio wordt ook wel omschreven als het Californië van Europa. En daar vinden wij niets aan gelogen. We zijn verliefd geworden op dit gebied!
 

Waar huur ik een leuke camper?

Bij Indie Campers huur je een leuke vrolijke camper. Deze kun je oppikken in Faro of in Lissabon. Het is het makkelijkste om op een van deze luchthavens te landen, haal de camper op en vertrek. Als je vanuit Lissabon vertrekt, is het leuk om eerst wat van Lissabon te zien en vervolgens via het binnenland van Portugal naar de West-Algarve te rijden. De tijd die je hiervoor nodig zou kunnen hebben, zou ik inschatten op zo’n 2 weken.
 
Ook kun je landen in Faro en vanuit daar via Albufeira, Lagos en heel veel andere leuke dorpjes naar het einde van de wereld reizen: Sagres.
 

 

Leuke camping in de Algarve

Er zijn erg veel leuke campings om te overnachten en ze zijn ook nog eens erg goedkoop. Voor 1 nacht betaal je vaak maar € 7,00 inclusief stroom. Je kunt verschillende leuke campings vinden via Park4night. De prijzen zijn hier ook al op vermeld. Installeer de app op je telefoon en je vindt direct de leukste plekjes om te overnachten met je camper. We hebben de app zelf veel gebruikt en we werden er ontzettend blij van.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een keer stiekem aan een strand te blijven staan. Dit gebeurt in Portugal wel vaker en Portugal is een van de veiligste landen van Europa. Wil jij al op vakantie naar de Algarve?

 

Mooie plekken om aan het strand te kamperen

De keuze is reuze wat betreft mooie stranden waar je een heerlijke dag kunt blijven staan, lekker kan lunchen of barbecuen bij je camper en tot in de late uurtjes genieten van het allermooiste uitzicht. Een mooi strand hiervoor is bijvoorbeeld Praia de Almadena.
 

 

Wat neem ik mee op reis?

Wanneer je gaat touren met een camper, is het verstandig om zo min mogelijk mee te nemen. Alles wat je nodig hebt, behalve handdoeken, is aanwezig in de camper. Onze ervaring is dat je uiteindelijk maar weinig kleding draagt en aan een paar setjes al voldoende hebt. Zonnebrand kun je makkelijk daar kopen en het is er vaak nog goedkoper ook. En zeg nou eens eerlijk, wat heb je verder nodig?
 
In mijn volgende blog zal ik jullie meer vertellen over leuke campings en geef ik restaurant tips en recepten voor bij de camper. Ook stippel ik een mooie route voor je uit voor 7 dagen.
Zijn jullie ook al verliefd op de Algarve?