info@algarvetips.nl

Formule 1 2021

Ook dit jaar staat Portugal weer op de kalender van een van de belangrijkste motorsportevenementen ter wereld; de Formule 1. Het spektakel keert van 30 april tot 2 mei terug op het circuit van Portimão in de Zuid-Portugese regio Algarve. De Grand Prix van Portugal is de derde race die in het Formule 1 seizoen van 2021 verreden gaat worden. Het is nog niet duidelijk of er ook deze keer internationale toeschouwers verwelkomd mogen worden. Hier wordt in de komende weken een beslissing over gemaakt door de autoriteiten.

Formule 1 2021 Portimao

Formule 1 2021 Portimao

Grote kans voor toerismesector Algarve

De terugkeer van de grootste motorsport wedstrijd naar de Algarve biedt kansen voor de toeristische sector. De Portugese staatssecretaris van toerisme, Rita Marques, zegt: “Het houden van grote evenementen in ons land is erg belangrijk voor het imago en de internationale promotie van Portugal als toeristische bestemming, en daarom zijn wij erg blij dat de Formule 1 in 2021 terugkeert naar de Algarve.

Wanneer de maximale capaciteit van 100.000 plaatsen benut zou kunnen worden, kan dat helpen om de gevolgen van de pandemie voor de toeristische sector te verzachten. Alleen al van directe inkomsten – door de organisatie en de toeschouwers van het evenement – wordt verwacht dat het een waarde van ongeveer 40 miljoen euro zal vertegenwoordigen voor de regio. Indirect kan de economische impact oplopen tot 80 miljoen euro.

formule 1 2021 Portimao

Formule 1 Portimao

Handhaving Formule 1 Portimao

Vorig jaar heeft de organisatie bewezen dat het mogelijk is een evenement te laten plaatsvinden tijdens een pandemie, dankzij de dankzij de naleving van strikte maatregelen. Stefano Domenicali, directeur en CEO van de Formule 1, is verheugd dat de Formule 1 weer in Portimão zal racen na het enorme succes van de race vorig jaar. “We willen de promotor en de Portugese regering bedanken voor hun harde werk en toewijding om het weer mogelijk te maken. We hebben vertrouwen in het seizoen 2021, nadat we vorig jaar hebben laten zien dat we 17 races veilig kunnen afleveren en onze miljoenen fans spannende races kunnen bieden in een moeilijke tijd. We hopen onze fans ook dit seizoen weer op een veilige manier in Portimão te kunnen verwelkomen en werken samen met de promotor aan de details van dat plan.”

Wij kijken er naar uit en hebben al het vertrouwen dat het goed komt! Ben jij alvast op zoek naar een leuke accommodatie, maak er gelijk een leuke vakantie van! Laat ons jouw reis regelen!  Wij ontdekken de Algarve voor jou! #algarvetipsnl

Portimao

Portimao