info@algarvetips.nl

 

Algarve de perfecte bestemming voor sportliefhebbers

Het sportjaar is geopend met wielrennen

 
Sportliefhebbers kunnen dit jaar hun hart ophalen in de Algarve, want de Portugese regio heeft een overvolle sportkalender. Het sportjaar wordt afgetrapt met de Vilamoura Atlantic Tour, Volta ao Algarve, de Internationale Cross van Amendoeiras em Flor en de Algarve Bike Challenge. Ook later in het jaar lopen de sportieve emoties hoog op, met onder meer de MOTO Grand Prix, fietsen, wandelen, cross, superbike en zeilen. Mocht je nog geen excuus hebben om de Zuid-Portugese regio te bezoeken, dan heb je die nu gevonden.

Algarve bike week

Grote aantrekkingskracht door sportevenementen

“De aantrekkingskracht van grote sportevenementen genereert nieuwe redenen voor het bezoek aan de Algarve. Sporttoerisme is opgenomen in de matrix van het Strategisch Plan voor Toerisme in de Algarve om de economie van de regio ten goede te komen, om het toeristisch aanbod van de bestemming te diversifiëren en om de Algarve minder seizoensgebonden te maken. Competitiewedstrijden op hoog niveau in de Algarve zijn daarom bijzonder welkom, niet alleen vanwege het sportieve spektakel dat zij vertegenwoordigen, maar ook vanwege de internationale projectie van het merk Algarve”, aldus de voorzitter van Turismo do Algarve, João Fernandes.

Zeilweek Algarve

Nautische evenementen

Op de lijst van bevestigde grote internationale evenementen staat onder meer het Europees Kampioenschap Raceboard, dat van 18 tot 23 februari in Vilamoura plaatsvindt. Ook vindt het 48e Internationale Carnaval Zeil Toernooi plaats van 26 tot 28 februari, het grootste lichte zeilevenement dat in Portugal wordt gehouden. Andere nautische evenementen zijn de GC32 Lagos Cup, met de snelle catamarans die van 22 tot 26 juni door Lagos varen en het GC32 Wereldkampioenschap, eveneens in Lagos (van 13 tot 17 juli).

Bekijk de komende sportevenementen hier