info@algarvetips.nl

Ons weekend in de Algarve

Boek nu je vakantie naar de Algarve

Afgelopen vrijdag kwamen wij aan op Faro en daar stond gelijk een auto voor ons klaar op park 4 van Luz car. Binnen 5 minuten had ik de sleutels en kon ik vertrekken.  Wat een snelle service en geen gedoe!

Snel stap ik in en rijdt ik naar Budens, want daar wonen mijn vrienden. Naar 55 minuten ben ik gearriveerd en ben ik erg blij mijn vriendin en haar 4 maanden oude baby te zien. We besluiten gezellig even samen thuis te lunchen, óp het menu’ een sardine salade. Ik pas op het huis van een andere vriendin die in Frankrijk zit en heb beloofd om op haar kat te passen. Twee straten verderop in Budens pak ik dan ook mijn koffer uit en besluit eerst even een uurtje te chillen.

 

Einde dag trek ik mijn bikini aan en ga ik naar Salema. Dit is een klein vissersdorp met groot strand op 5 minuten afstand. Het mondkapje heb ik niet meer op gehad, deze draag ik alleen wanneer ik de avond boodschappen doe.

Normaal gaan wij op zoek naar nog meer tips maar ik heb besloten het rustiger aan te doen en dit in oktober meer te doen. Wel bezoek ik een aantal bedrijven die mij benaderd hebben voor de website

Het hele weekend hop ik van strand naar strand en deze kun je ook allemaal vinden op onze website.

Zondagmorgen om 7.45 sta ik al op Praia do Cordoama. Wow er is niemand en daardoor kan prachtige foto’s maken, ook maak ik een lange wandeling.

Zaterdagavond ben ik met mijn vriendin in Paldrava gaan eten. Dit is een heel klein dorp met 1 restaurant en een paar accommodaties. Hier zal je als toerist niet snel komen, maar dit is wel wat je wilt toch? Juist die leuke geheime plekjes ontdekken die Portugal zo bijzonder maken. Het echte Portugal. Reserveren is hier gewenst. Je doet alleen je mondkapje op als je het terras op loopt en als je zit mag het weer af.

We maakten dit weekend ook weer de favoriete wandeling van Algarve tips naar Praia da Figuera.

Zet deze wandeling op je lijstje en neem wat drinken mee, Er is hier geen restaurant. De wandeling moet onze denken aan een film waar je op een soort bounty strand uitkomt. Maandagavond nodig ik mijn vriendin uit om te eten bij ons favoriete restaurant van Lagos. Restaurant Mar. Vis, vlees en vegetarisch staan hier allemaal op het menu, een heerlijke wijnkaart ontbreekt ook niet. Na ons etentje gaan we nog even een cocktail drinken in de stad Lagos. Het is erg gezellig overal. Natuurlijk id er gepaste afstand. Na onze cocktail gaan we nog even op mondkapjes jacht. Want ja er zit hier een echte mondkapjes winkel met wel keuze uit meer dan 100 verschillende printjes. Ik schaf er 3 aan want ik ga in oktober weer terug.

Uiteraard hebben wij wel een aantal nieuwe tips na dit weekend en die staan snel online.

Heb jij nog leuke tips voor ons? Deel ze dan met Algarve tips! Ga jij op vakantie naar de Algarve?

Blijf ons volgen op Instagram.

Obrigda=Dankjewel