info@algarvetips.nl

 

                                         Activiteiten in de Algarve top 100

 

Activiteiten in de Algarve

Beangil tour Lagos

.Er zijn verschillende leuke activiteiten te beleven in de Algarve. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kajakken, fietsen, wandelen of dolfijnen spotten. Er is voor ieder wat Wills in de mooie natuur en aan de kust van de Algarve. Het belangrijkste is; je kunt het allemaal nog lekker buiten doen ook. Wij gingen bijvoorbeeld kajakken langs de kust van Lagos, fietsen in Aljezur en Silves, Suppen met zonsopgang, naar yogales en nog veel meer. Onvergetelijk allemaal! Bekijk al onze activiteiten tips hier of zoek op plaats via de homepage en boek direct online.

Benagil grot.

Beangil boot tour

Benagil in de Algarve is bekend geworden door sociale media. Foto’s van de kalksteenrotsen met diverse doorkijkjes waar het licht door valt veroveren al jaren de wereld. En terecht, want dit is een uniek stukje in de Algarve. Je kan er hele leuke tours naar maken. Bijvoorbeeld een boottour. Hier kom je redelijk ver in de grot en kun je fantastische foto’s maken. Kajakken naar de Benagil is wel een van onze favoriet, hierbij vaar je vaak met een boot richting de Benagil en in de buurt stap je op een kajak om zo de grot in te kajakken. Ook kun je bij Benagil een dubbele kajak huren en ga je dus niet mee op een boot. Suppen is ook nog een leuke optie en met de sup en kajak kom je echt de grot in en op het strand voor de perfecte Benagil foto! 

Ria Formosa,

de parel van de Algarve. In het oosten van de Algarve is heel veel moois te ontdekken. Een groot deel van de hoogtepunten uit de regio komt samen in het natuurgebied Ria Formosa. Tussen Faro en Tavira bevindt zich een 60 kilometer lange lagune met daaromheen een labyrint van eilanden, schiereilanden, zandbanken, witte stranden, duinen met de meest bijzondere flora en fauna. Trek erop uit naar dit prachtige paradijs. Er zijn verschillende leuke tours te boeken, zoals een boottour, wandeltour en kajaktour. De tours in Ria de Formosa zijn ook in de winter beschikbaar!

Cliff jumping

Cliff jumping Algarve

Nelson neemt je mee naar de prachtige Coasteering-locatie, midden in het prachtige natuurpark Costa Vicentina tussen Sagres en Lagos, net ten zuiden van het kleine dorpje Raposeira. Nadat je je hebt voorbereid met wetsuit, drijfhulpmiddel, helm en schoenen, (de omstandigheden hebben beoordeeld en een veiligheidsbriefing hebben), loop je naar de waterkant en beginnen jullie aan de route met enkele kleine klifsprongen om te oefenen en plezier te hebben.

Je verkent de kustlijn, verborgen stranden, verbazingwekkende kliffen, rotsformaties, helder oceaanwater en leert over het mariene milieu en enkele lokale tradities. Je zwemt in de oceaan, in zeegrotten, klimt en loopt langs de rotsachtige kustlijn en doet veel Cliff Jumping! Je kan zelfs in de grotten springen! Na alle actie loop je terug over de kliffen langs het kustpad voor een schilderachtige Totale tijd 3 uur. Dit wil jij toch ook? Cliff jumping Algarve

Vind deze activiteiten en nog veel meer online op www.algarvetips.nl