info@algarvetips.nl

SUP Aljezur Rivier – Amoreira Beach

SUP Aljezur Rivier – Amoreira Beach

Omschrijving:

Als je van het buitenleven houdt, omringd bent door de natuur en watersporten, probeer dan Stand-up Paddle Boarding in het westen van de Algarve. Deze tour is ideaal voor alle leeftijden en neemt u, uw familie of vrienden mee langs de rivier de Ribeira de Aljezur tot aan het oceaanstrand van Praia da Amoreira. Deze riviertour is vrij vredig en ontspannend, maar het is een leuke, verkwikkende peddel, perfect om de sport van SUP te leren.

We nemen je mee naar een van de mooiste, stille plekken in het natuurpark Costa Vicentina, de rivier Aljezur en het strand van Amoreira. Nadat alle uitrusting is gesorteerd, doen we een les Stand up Paddleboarding waarin wordt uitgelegd hoe je moet peddelen, opstaan en balanceren en hoe je het bord moet draaien en manoeuvreren.

Dan is het tijd om onze riviertocht te beginnen, beginnend bij een smal stroompje diep in de vallei, omringd door bomen en struiken, richting een groter gebied met velden waar vee komt eten. De omgeving verandert voortdurend terwijl we richting de oceaan peddelen: er zijn gebieden met wilde bessenstruiken en dan kwelders met modderbanken waar veel schelpdieren groeien en vogels komen eten en rusten. De hele rivier zit vol met vissen, die uit het water springen als we stilletjes paddleboarden. Het gebied verandert dan nog een keer wanneer we het rivierstrand naderen, omgeven door hoge duinen, 500 meter achter het strand van Amoreira. Een paradijselijke plek met super uitnodigend kristalhelder water! Als we het strand op onze SUP-boards naderen, wordt het geluid van de brekende golven lader en wordt de geur van zout water intenser om je te laten weten dat je aankomt op je bestemming!

Foto’s en video’s zijn inbegrepen, onze gidsen doen dat voor je en je ontvangt ze daarna per e-mail!
Afhankelijk van de getijden- en windomstandigheden kunnen we deze tour doen, beginnend op het strand van Amoreira en stroomopwaarts eindigend richting Aljezur.

Minimumleeftijd is 8 jaar, kleinere kinderen 4-7 jaar. kan met een volwassene op hetzelfde bord gaan (betaalt 10 €).

De prijzen:

50€ pp.
30€ per kind 8-16 jaar.

Over je gids:

Nelson is een gecertificeerde ASI SUP-trainer en heeft een diploma in Marine Sports Science. Hij is geboren en getogen in Lagos en groeide op met spelen op de stranden. SUPing, surfen, zwemmen, snorkelen, klifspringen, grotten en grotten verkennen en wandelen over de kliffen waren (en zijn nog steeds) enkele van zijn favoriete dingen om te doen langs de kust van Ponta da Piedade. Na een decennium lang lesgeven aan de westkust van de Algarve, ontdekte hij SUP in 2008 en sinds 2013 toont en deelt hij zijn liefde voor deze kustlijn met veel bezoekers.