info@algarvetips.nl

Kids Cliff Jumping

Kids Cliff Jumping

Omschrijving:

Kids Coasteering is een superleuk avontuur dat klifspringen, zwemmen, klimmen en wandelen langs de rotsachtige kustlijn van de Algarve combineert, waar de vereiste minimumleeftijd slechts 8 jaar oud is.
Net als onze bekende “volwassenen” Coasteering, maar dan gedaan in een gemakkelijker en veiliger deel van de kust, met meer uitgangspunten, minder klimmen en zwemmen (de zwaardere delen van Coasteering). Er zijn zelfs meer springplekken dan de versie voor volwassenen! Maar tussen 0 – 5 meter hoog en één met 8 meter voor de meer ervaren.

Volwassenen en tieners zullen ook absoluut genieten van deze route, er is veel avontuur en uitdagingen voor iedereen.

Onze prachtige Coasteering locatie ligt midden in het prachtige natuurpark van Costa Vicentina, tussen Sagres en Lagos, net ten zuiden van het kleine dorpje Raposeira. Nadat we ons hebben voorbereid met wetsuit, drijfhulpmiddel, helm en schoenen, de omstandigheden hebben beoordeeld en een veiligheidsbriefing hebben, lopen we naar de waterkant en beginnen we onze route met enkele sprongen naar het water, waarbij we de kustlijn, zijn hoeken en gaten verkennen, verbazingwekkende kliffen, rotsformaties, het ontdekken van enkele levensvormen aan de kust en een paar lokale tradities en last but not least: Cliff Jumping in het Atlantische oceaanwater.

Je zwemt in de oceaan, in zeegrotten, beklimt enkele gemakkelijke rotsen en kliffen, loopt over de rotsachtige kusten en klifspringen op verschillende plekken, te beginnen met enkele kleine sprongen om te oefenen en plezier te hebben en later enkele hogere sprongen voor een geweldige uitdaging en adrenalinestoot!
Foto’s en video’s zijn inbegrepen, onze gidsen doen dat voor je en je ontvangt ze daarna per e-mail!
Deze tour is ideaal voor gezinnen die van avontuur houden, zwemmen en springen in de zee en een beetje klimmen, met kinderen van 8 jaar en ouder.

Over je gids:

Nelson is een gecertificeerde ASI SUP-trainer en heeft een diploma in Marine Sports Science. Hij is geboren en getogen in Lagos en groeide op met spelen op de stranden. SUPing, surfen, zwemmen, snorkelen, klifspringen, grotten en grotten verkennen en wandelen over de kliffen waren (en zijn nog steeds) enkele van zijn favoriete dingen om te doen langs de kust van Ponta da Piedade. Na een decennium les te hebben gegeven aan surfen aan de westkust van de Algarve, ontdekte hij SUP in 2008 en sinds 2013 toont en deelt hij zijn liefde voor deze kustlijn met veel bezoekers.