info@algarvetips.nl

Activiteiten Algarve

De activiteitentips voor de Algarve

Activiteiten in de Algarve

Er zijn verschillende leuke activiteiten te beleven in de Algarve. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kajakken, fietsen, wandelen of dolfijnen spotten. Er is voor ieder wat wils in de mooie natuur en aan de kust van de Algarve. Het belangrijkste is; je kunt het allemaal nog lekker buiten doen ook. Wij gingen bijvoorbeeld kajakken langs de kust van Lagos, fietsen in Aljezur en Silves, Suppen met zonsopgang, naar yogales en nog veel meer. Onvergetelijk allemaal!

Boottours Algarve

Boek een leuke boottour en ontdek de prachtige kustlijn, rotsen en grotten. Ontdek het met een speedboot, catamaran of een gewoon bootje en spot dolfijnen, bekijk de sunset, huur een privé boot, vaar in de bekende Benagil grot of ontdek de prachtige eilanden van Faro en Tavira.

Suppen in de Algarve

Kun jij al suppen of moet je het nog leren? Geen probleem bij Algarve tips kun je verschillende leuke suptours boeken. Ga suppen bij zonsopgang of ondergang, sup de prachtige grotten van Lagos in of de bekende Benagil cave of ga gezellig suppen op een meer in de Aljezur.

Kajakken Algarve

Hou jij wel van een beetje adrenaline huur dan eens een kajak in de Algarve. Je kan leuke tours boeken naar bijvoorbeeld de Ponta da Piedade in Lagos, naar de Benagil grot, of langs de prachtige kustlijn van Albufeira of Alvor. Je gaat altijd met een boot mee die de kajaks meebrengt om vervolgens in de buurt van de prachtige grotten te kunnen kajakken. Ook ideaal voor beginners dus. Het is ook mogelijk een privé kajak te huren.

Adrenaline in de Algarve

Er zijn nog veel meer leuke activiteiten te boeken. Wat dacht je van paragliden, quattour, buggy rijden, Cliff jumping of een safari tour? Veel van deze activiteiten zijn ook leuk om als groepsactiviteit te boeken.

Wandelen of fietsen in de Algarve

Je kan via Algarve tips verschillende leuke hikes boeken of wandeltochten vinden. Je kan ook een geweldige ezeltour boeken, wandelen met ezels, een paardenvakantie waar je niet gaat rijden maar een soort paardentherapie doet en uiteraard kun je e-bikes huren. Ook zijn er heel veel leuke wijn tours, sunset-tours en city tours te boeken.

Waarom de Algarve

Kleine baaitjes, kliffen, rotsen, een verrassende natuur ontdek het met Algarve tips. De Algarve is volledig ingesteld op toeristen zal je denken, maar dit is niet overal zo. Je kan namelijk ook hele rustige plekjes vinden zoals secret beaches (stranden), kleine traditionele Portugese restaurantjes, typische Portugese markten en nog veel meer. 

Het bijzondere aan de Algarve

Bijna overal is het oude centrum van de dorpjes nog volledig intact en er zijn prachtige stranden en kleine baaien, bescherm door hoge kliffen en rotsen. Dit zijn de bijzondere plekken en vaak vind je aan deze stranden verder niks, ook geen restaurant. Ontdek jij de Algarve met Algarve tips?

De Algarve

Actief tijdens jouw vakantie in de Algarve! De Algarve is de perfecte plek om te surfen, kajakken, snorkelen, suppen, fietsen, paardrijden, vissen of te wandelen. In de avond ga je naar een van de vele leuke restaurants of bars. Wil jij naar het einde van de wereld dan ga je naar Sagres. 

Wil jij de wilde natuur zien dan ga je naar Aljezur. Wil jij naar het hoogste gebergte dan ga je naar Monchique.  De Algarve heeft zoveel moois. Wil jij al op vakantie naar de Algarve?

Als je naar de Algarve vliegt, vlieg je het beste naar Faro. Je kan hier een auto huren bij Luz car of met het openbaar vervoer verder reizen. Vanaf het vliegveld neem je voor nog geen €12,00 een taxi naar het station. Vanaf Faro naar bijvoorbeeld Lagos kost een treinkaartje ongeveer €7,50. Toch raden wij een auto tijdens je vakantie in de Algarve echt aan, want er valt zoveel te ontdekken.

Als jij van witte dorpjes houdt, witte zandstranden, prachtige natuur en heerlijke vis dan is de Algarve echt wat voor jou! Op deze website vindt jij de leukste stranden, restaurants, accommodaties en activiteiten van de Algarve. Wij helpen jou graag de prefecte reis samen te stellen. Vind jij geen geschikte accommodatie op onze website bekijk dan eens het aanbod van Thomas Cook