info@algarvetips.nl

Algemene Informatie. Wandelen in de Algarve

Natuurparken: In het westen vind de je ruige kliffen van het natuurpark Sudoeste Alentejano en Costa Vicentina. In het oosten liggen het natuurpark Ria Formosa en het natuurreservaat van Castro Marim. Beide een paradijs voor vogelliefhebbers.

Steden : Stadswandelingen zijn er ook. In Faro loop je van de oude binnenstad naar de rand van de lagune. Vanuit Lagos ga je via de oude stadsmuur naar de kust.

Rotsen: Een flink aantal routes loopt over ruige kliffen of langs het strand. Schitterend zijn de hoge kliffen in het westen en de goudgele tot roodbruine rotsen in het zuiden.

Bergen: In het westen ligt de Serra de Monchique met mooie landbouwterrassen en geneeskrachtige bronnen. In het oosten de Serra do Caldeirão, met hele mooie bossen.

Dorpen: Vooral tussen Lagos en Sagres kom je dorpjes tegen waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Neem eens een kijkje in het dorpje  Figuera bijvoorbeeld of Vila do Bispo. Ook spot je hier veel leuke surfers en campers.

Wandelroutes: In Vila do Bispo tussen Lagos en Sagres staan wandelroutes in het dorp. Als je van wandelen houdt neem dan een van deze routes. Ook is een wandeling naar het strand van Figuira erg mooi. Hier kun je niet met de auto komen. Vanuit dit strand heb je ook hele mooie wandelingen naar Salema of andere strandjes.