info@algarvetips.nl

Overnachten in de Algarve

Wij ontdekken de Algarve voor jou.Toen ik bij mijn vrienden in huis verbleef die Cassinhas da Figueira hebben waren er een hoop vrienden en kennissen die geïnspireerd raakten door mijn social media posts en zo vragen begonnen te stellen. ‘Waar is het leuk om te overnachten, ‘waar is het leuk om te eten, en ga zo maar door.

Hier 3 leuke tips om te overnachten in de Algarve

1.Cassinhas da Figueira

Cassinhas da Figueira in de Algarve zijn leuke huisjes vlakbij de kust van West-Algarve. Een huisje naast een citroenboom, met een mooi terras en dakterras? Een met privé terras en eigen barbecue? Een voor 4 personen met een traditionele Portugese keuken? Het is er allemaal te vinden en alle vier zijn ze prachtig. In dit bijzondere dorpje Figueira ontdek je de echte locals en de bijzondere en mooie natuur van de Algarve. Ga naar de plaatselijke, meest kleine supermarkt die je waarschijnlijk ooit gezien hebt, en eet pizza bij de locals of geniet bij een ander echt traditioneel restaurantje De tijd staat hier stil. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien. Bovendien is er nog een reden dat je hier wilt overnachten, de eigenaresse Nienke komt uit Nederland. Zij zal er voor zorgen dat je je helemaal thuis voelt bovendien spreekt zij meerdere talen.

Cassinhas da Figueira

2.Casa Mestre Hostel

Casa Mestre Hostel in de Algarve heeft leuke kleine tweepersoons kamers, een gezamenlijke keuken, tuin en zwembad. Wanneer jij leuke backpackers wilt ontmoeten of gewoon lekker goedkoop wilt overnachten dan is Casa Mestre Hostel in de Algarve een hele goede accommodatie. Ook heb je op loopafstand een paar leuke restaurantjes bijvoorbeeld: A Tasca do Careca in Vila do BispoHou je van wandelen dan is dit een prima locatie. In het dorp vind je borden met wandelroutes. Iedere ochtend is er tot 13.00 een kleine versmarkt bij de rotonde. Koop wat vers fruit of verse vis en drink daarna een kop koffie of thee bij het barretje ernaast. Tijdens ons verblijf hier hebben wij leuke mensen ontmoet waar we gezellig mee gingen bbq in de gezamenlijke tuin met zwembad.

Casa Mestre Hostel

3.Carvi Beach Hotel

Carvi Beach Hotel Algarve ligt direct aan het strand van Dona Ana in Lagos. Het hotel heeft prachtige kamers met uitzicht op zee en een zwembad op het dakterras. Op het dakterras van dit hotel bevinden zich ook een bar en een restaurant. Het centrum van Lagos ligt op ongeveer 2km afstand. In de winter is het hier bovendien ook prima uit te houden met de Portugese temperaturen en betaal je maar €40,00 voor een tweepersoons kamer. Tijdens je verblijf in dit hotel kun je ook al onze andere leuke tips ontdekken. Er is nog een reden waarom je hier wilt overnachten” Het strand Dona Ana is adembenemend mooi en ligt iedere ochtend vol met schelpen!

Carvi Beach Hotel

Natuurlijk hebben wij nog veel meer leuke accommodaties voor je ontdekt. Bekijk alle tips voor te overnachten in de Algarve hier.