info@algarvetips.nl

Onze top 5 stranden in de Algarve

De Algarve staat bekend om de prachtige stranden. Ga jij een weekje strandhoppen? Wij deden dit en zo hebben wij deze top 5 samengesteld.

1.Praia dona Ana

In de mooie plaats Lagos vind je een paar bijzondere strandjes. Praia dona Ana is er daar een van. Dit strand ligt tussen mooie rotsen en via dit strand kun je een prachtige wandeling maken langs de kust. Via rotsen, trappen en soms met de voeten door de zee, is het net alsof je iedere keer op een andere strandje uitkomt.

Praia dona Ana

2.Praia da Figueira

Praia da Figueira ligt tussen Lagos en Sagres in. Dit strand ligt op loopafstand van Casinhas da Figueira west Algarve apartments. Na een mooie wandeling van ongeveer 20 minuten kom je op een soort ‘bounty’ strand. Hier kun je via de rotsen omhoog lopen om op bijzondere privé strandjes uit te komen. Wil je echt helemaal alleen liggen, of waar het erg rustig is dan loop je van dit mooie strand iets terug en links via de rotsen omhoog. Eenmaal boven aangekomen loop je rechtdoor en zie je vanzelf een klein strand. Als je verder loopt kom je uit bij Praia de Salema.

Praia da Figueira

3.Praia da Cordoama

Het zandstrand Praia da Cordoama is enorm bij laag water en dan verbonden met de stranden ernaast. Je komt hier via Vila do Bispo en de route er naartoe is al de moeite waard. Vanuit Vila do Bispo kun je het ook wandelen. Wij deden hier 30 minuten over en door de hitte op de terugweg wat langer. Als je wilt wandelen, neem dan wel veel water mee en smeer je goed in. Hier zul je veel surfers tegenkomen en adembenemend mooie zwarte rotsen zien. Zet Praia da Cordoama op je lijst want dit is echt de moeite waard. Helemaal wanneer je van wandelen houdt.

Praia da Cordoama

4.Praia do tonel

Praia do tonel ligt in de old town van Albufeira. Wanneer je in de oude stad loopt kun je hier komen met een lift of lopend via een grote tunnel. Maak een wandeling en vergeet niet rechts even over de rotsen te lopen. Voor een lunch of een drankje stop je even bij Roca Bar Restaurant aan het strand of bij Roca tapas boven aan dit strand. Het bijzondere van dit strand is zeker de glazen lift. Laat je even weten in de comments wat je ervan vond?

Praia do tonel

5.Praia Do Camilo

Praia Do Camilo in Lagos wordt beschermd met hoge kliffen en is een relatief klein strand wat via een trap met ongeveer 200 treden te bereiken is. De wandeling hierheen is al de moeite waard. Het prachtige strand is vooral bekend bij de locals maar natuurlijk ook steeds meer toeristen weten dit strand te vinden. Het ligt namelijk vlakbij de bezienswaardigheid Ponta da Piedade de vuurtoren van Lagos. Beneden zit een strandhutje waar je water, fris en snacks kunt kopen. Vergeet niet naar restaurant Camilo te gaan voor een heerlijke lunch.

Praia Do Camilo

Ben jij al eens op een van deze 5 stranden geweest? Wij zijn benieuwd wat je er van vond. Natuurlijk hebben wij nog veel meer leuke tips voor jou. Bekijk alvast alle andere stranden hier.

Ben jij op zoek naar een leuke accommodatie? Wij begonnen ooit bij https://westalgarve-apartments.com/ en komen hier nog steeds erg graag.