info@algarvetips.nl

Kust & Grotten SUP tour Algarve

Kust & Grotten SUP tour Algarve

Beschikbaarheid:

elke dag starttijd 9.45

Omschrijving:

Verken de verborgen kustlijn en grotten van zuidwest Algarve, nabij Lagos en Sagres vanuit het unieke perspectief van een Stand Up Paddleboard, en ontdek plaatsen die je nooit zou zien tijdens een boottocht. We nemen je mee door het natuurpark naar een paradijselijk geheim strand voor een geweldig SUP-avontuur.
Als je nog nooit stand-up paddleboarding hebt geprobeerd, dan staat je een traktatie te wachten! ASI-gecertificeerde SUP-instructeurs laten je de basis en alle veiligheidstechnieken zien tijdens een les van 15 minuten op het land. Alle paddleboard-uitrusting is aanwezig. Een stuk makkelijker dan surfen, je staat straks op SUP boards die groot en stabiel zijn.

Dan is het tijd om naar de kust te gaan, begin in een langzaam tempo, oefen je vaardigheden, stop om te genieten van prachtige grotten, rotsformaties en maak foto’s. Bezoek verborgen stranden en peddel in turquoise watergrotten. Pas op voor vogels boven je, en vis beneden. Er zijn ook een paar kleinere grotten om naar binnen te gaan door erin te zwemmen! Je krijgt zelfs de kans om een klif te springen voor een adrenalinestoot, of rond te spetteren en te zwemmen als je het liever voorzichtig doet. Oh, hadden we al gezegd dat foto’s en video’s zijn inbegrepen? Ja, onze gidsen doen dat voor u en u ontvangt ze daarna per e-mail!

De prijzen:

45€ pp. Oktober-mei
50€ pp. Hoogseizoen

Over je gids:

Nelson is een gecertificeerde ASI SUP-trainer en heeft een diploma in Marine Sports Science. Hij is geboren en getogen in Lagos en groeide op met spelen op de stranden. SUPing, surfen, zwemmen, snorkelen, klifspringen, grotten en grotten verkennen en wandelen over de kliffen waren (en zijn nog steeds) enkele van zijn favoriete dingen om te doen langs de kust van Ponta da Piedade. Na een decennium lang lesgeven aan de westkust van de Algarve, ontdekte hij SUP in 2008 en sinds 2013 toont en deelt hij zijn liefde voor deze kustlijn met veel bezoekers.