info@algarvetips.nl

Formule 1 Grand Prix Algarve

Formule 1 Grand Prix Algarve

Kort nadat bekend werd gemaakt dat de Algarve dit najaar een Formule 1 Grand Prix organiseert, komt het nieuws naar buiten dat ook het 2020 FIM MotoGP™ wereldkampioenschap in de Zuid-Portugese regio gaat plaatsvinden. Van 20 tot 22 november is het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão wederom het decor van een sportevenement van wereldformaat.
De FIM, IRTA en Dorna Sports kondigden maandag de toevoeging aan van een vijftiende Grand Prix aan de kalender van het FIM MotoGP™-wereldkampioenschap in 2020. Na een onderbreking van 8 jaar, keert de MotoGP terug naar Portugal, dit keer naar de Algarve. Het Autodromo Internacional do Algarve was sinds 2017 een reservecircuit voor MotoGP™ en maakt dit najaar zijn debuut op de officiële racekalender. Met zijn karakteristieke hoogteveranderingen en golvende layout heeft het Autodrome Internacional do Algarve een unieke baan. De GP belooft een sensationele race te worden voor zowel fans als de coureurs. Het raceweekend in de Algarve wordt de seizoensfinale van de competitie.

Veilig en voorbereid

Gezien de aanzienlijke toename van het aantal bezoekers bij een dergelijk evenement, garandeert Algarve Toerisme dat de bestemming voorbereid is om een groot aantal mensen veilig te ontvangen, zowel wat betreft het gezondheidsnetwerk – dat tijdens de eerste dagen van de pandemie is versterkt – als wat betreft het vermogen om een adequate reactie te geven op onverwachte omstandigheden. Dankzij de inspanning om de eerder bestaande luchtroutes te reactiveren is ervoor gezorgd dat de regio goed bereikbaar is in de periode dat de race plaatsvindt .

Tickets!