info@algarvetips.nl

Door Palm Tree Couple www.palmtreecouple.com

Leuke stranden en stadjes in de Algarve

Burgau

De stranden van de Algarve zijn zeker een van de meest gefotografeerde ter wereld. En dat snappen we, want ze zijn ontzettend mooi! De gehele kustlijn heeft veel afwisseling: lange uitgerekte stroken zand, kleine baaitjes en hoge kliffen. De uitzichten zijn fantastisch. Hieronder onze 5 must visit stranden en dorpen in de Algarve.

Burgau

Burgau

Dit dorpje aan de kust mag dan wel heel klein zijn, overslaan mag je het zeker niet. Met maar 1 hoofdstraat en een hoeveelheid restaurantjes die je op 2 handen kunt tellen is de keuze niet reuze, maar schattig is Burgau wel. Je vindt hier gekleurde huisjes waar je ontzettend leuke foto’s kunt maken voor je sociale kanalen of gewoon voor in het plakboek. Samen met de felgekleurde bloemen die de huizen versieren en de tierelantijn rondom maakt het dit dorpje echt uniek in vergelijking met andere dorpen.
En dan niet te vergeten het prachtige strand erbij. Je kunt hier makkelijk een hele dag op lekker zonnen afwisselen met een frisse duik in de zee. Heb je kinderen? Dan is dit strand erg fijn doordat het strand langzaam afloopt. Hierdoor is het lang ondiep. Neem wel een parasol mee of strandtentje mee, want er zijn geen schaduwplekken.
Trek gekregen? Er zijn een aantal restaurantjes en strandbarretjes waar je kunt lunchen en dineren, bijvoorbeeld Miam Burgau en Brizze Bar die aan het einde van de weg naar het strand liggen. Of kies voor verse vis bij Beach Bar Burgau op het strand.
Praia de Albandeira

Burgau stranden
Voor de mooiste plekjes moet je moeite doen toch? Praia de Albandeira is zo’n strandje. Dit pareltje ligt verborgen achter een lange smalle straat waar je niet te veel tegenliggers wilt tegenkomen. Wij raden dan ook aan om vroeg in de ochtend te komen, zodat dat het nog rustig is en voldoende parkeerplek. Bovendien is dit een prachtige plek om zonsopgang te kijken vanaf de klif.
Bij Albandeira bevindt zich de ‘Arco de Albandeira’: een prachtige boog in de rotsen. Vanaf een afstandje kun je ernaar kijken, maar je kunt er ook op lopen. Geniet ondertussen van het uitzicht en maak foto’s. Het is er prachtig!
Praia de Albandeira bestaat uit 2 kleine idyllische strandjes met fijn zand en prachtig helder zeewater. Er is een klein strandbarretje waar je drinken kunt bestellen, pizza’s en salades. Ook kun je er kano’s huren. Zorg ervoor dat je contant geld bij je hebt, je kunt hier namelijk niet pinnen.
Ben je op avontuur in de Algarve met je camper? Op de parkeerplaats stonden in de vroege ochtend meerdere campers geparkeerd die aan het overnachten waren. Ben je mooi op tijd voor de zonsopgang!

Praia de Faro

strand Faro

Dichtbij de stad Faro ligt het strand Praia de Faro. Hét strand waar de locals komen en massa’s buitenlandse toeristen zal je hier niet vinden. Een echte lokale spot! De brug scheidt het strand van het vasteland, waardoor dit een schiereiland is. Je kunt hier met de auto komen, maar ook is er een bushalte voor de brug. Vanaf hier loop je in 5 minuten naar het langgerekte strand.
Geniet van een lekkere lunch bij een van de restaurantjes die zich op het strand bevinden. Of ga naar O Eléctrico waar je voor een prikkie Portugees kunt eten (rechts van de grote parkeerplaats naast het toiletgebouw).
Wil je een idee krijgen van hoe de Portugezen wonen en leven op dit mooie stukje land? Rij dan tot aan het einde van de straat (over de brug naar links) en parkeer je auto. Hier staan oude, kleine strandhuisjes en lijkt het leven stil te staan. De weg loopt gaat over op een hout aangelegd pad wat je kunt volgen. Geniet van de rust, het prachtige gebied met aan beide kanten water en kijk eens goed naar hoe de mensen hier wonen. Aan de overkant (links) zie je Faro liggen.
Om te overnachten moet je bij Casa Viegas zijn. Dit schattige, mooi ingerichte huisje heeft namelijk de perfecte locatie: voor de overgangsbrug, tussen de parkeerplaats en restaurant O Eléctrico in en aan het strand. En dan bedoelen we letterlijk aan het strand. Je loopt namelijk zo vanuit huis het strand op. Ideaal om ‘s morgens gelijk even een duik te nemen. Je kunt je overnachting boeken op www.casaviegas.com

Casa Viegas

Carvoeiro en Boneca’s Cave

Het gezellige Carvoeiro is zo’n typisch vakantiedorpje: fijn strand, veel restaurants om uit de kiezen, hotels, een treintje dat rijdt naar andere stadjes en prachtig gelegen. Het is er, zeker in het hoogseizoen, altijd druk met vakantiegangers en altijd wat te beleven. Er is geregeld live muziek en tijdens het hoogseizoen het jaarlijkse Black & White Festival.
Carvoeiro is een leuke afwisseling voor wanneer je weer de drukte wilt opzoeken.
Om het strand heen bevinden zich genoeg restaurants om uit te kiezen. Ze bieden verschillende wereldkeukens, maar vis zal je hier op vele menukaarten terugvinden. Hier geldt over het algemeen: hoe beter het uitzicht en dichter naar het strand, hoe meer je betaalt.
Zin om een stukje te wandelen met uitzicht? Neem dan de weg aan de linkerkant van het strand omhoog. Ongeveer 100 meter na de bocht start hier aan de rechterkant de Carvoeiro boardwalk. Tijdens deze wandeling loop je pal langs zee en dat is genieten!

stranden Algarve

Boneca’s Cave
Aan het einde van de boardwalk sla je rechtsaf. Loop rechtdoor de berg af en aan je rechterzijde ligt Boneca’s Cave: een soort van grotten en holen gevormd in de kliffen. Loop zeker naar beneden en bewonder het van binnenuit. Durf je te springen? Je kunt hier namelijk aan de achterzijde vanaf een rots zo de zee inspringen om vervolgens door de grot beneden terug te zwemmen. Een bijzondere ervaring!
Er zit een leuk terras omgeven door de rotsen waar je een drankje of een hapje kunt doen. Vergeet niet om foto te nemen bij dé fotospot van Boneca’s Cave, onderaan rechts van het restaurant.

Ponta da Piedade Lagos

Ponte da piedade Lagos

Natuurlijk mag Ponte da Piedade in Lagos niet ontbreken aan deze must visit plekken in de Algarve. Deze prachtige spot is, samen met Praia da Marinha, misschien wel de bekendste spot van de Algarve. En dat is niet voor niets. De uitzichten van bovenaf zijn fenomenaal en elke plek is weer anders. Je kunt bij dit punt bovenop rondlopen en zo rotsen en stranden vanuit verschillende perspectieven bekijken. Bovendien kun je hier zowel de zonsopgang (links) als de zonsondergang (rechts) bekijken. Laat je verrassen door het kleurenspektakel! Tip: neem een sweater of iets warm met lange mouwen mee, want het kan hier hard waaien.
Ook de stranden links van Ponte de Piedade zijn erg de moeite waard om te bezoeken. Je kunt al deze strandjes bezoeken via een looppad dat begint bij Praia do Pinhão en eindigt bij Ponte de Piedade. Je doet hier zo’n 2 uur en naast net genoemde stranden kom je langs Praia de Dona Ana, Praia do Maryi, Praia do Camilo (aanrader!), Praia dos Pinheiros en Praia de Balança.

Wil jij meer leuke tips? Bezoek Algarve tips.